Tässä hieman päivitystä mitä olemme Aatoksen kanssa tehneet :) Pääsin opiskelemaan siis Keski-Pohjanmaan maaseutuopistoon, Kannuksen yksikköön kennellinjalle. Jokainen opiskelija sai ottaa yhden koiran mukaansa ja minähän otin Aatoksen, enhän enää kahden koiran omistaja ole, valitettavasti. Aatos siis asuu kanssa solu-kämpässä jossa kaikilla kämppiksilläni on myös koirat. Mitään kovin suurta tappelua ei ole syntynyt ja Aatoksesta on tullut kunnon ÄIJÄ ja se komentaa kaikkia muita mennen tullen paitsi bokseri-tyttöstä Iraa :D Aatos on hyvin sopeutunut tuohon kämppään enkä ole missään vaiheessa huomannut siinä mitään eroahdistuksen oireita.

Täällä Kannuksessa ollaan aloiteltu A kanssa haku, jälki ja esineruutu. Hakua ollaan kokeiltu vain kerran ja nyt on ollut tehtävänä opettaa A vain ilmaisu. Valitsin A ilmaisu muodoksi haukkumisen ja hyvin toi on sen haukkumisen kekannu. Ihan kivoja sarjoja jo tarjoaa ja kaiken kaikkiaan alku on varsin hyvä.
Ollaan vasta ehditty tekemään A makkarajälkiä, A on mennyt osan tarkemmin ja osan, no vähemmän tarkasti. Ehkä sen ymmärtää kun tuota koiraa ei ruoka meinaa kiinnostaa pätkääkään. Lelu on sille se THE BEST palkka.
Esineruutua ollaan aloiteltu leikkimällä erilaisilla ja eri materiaalia olevilla leluilla. No täähän ei ole Aatokselle mikään ongelma kun tuo noutaa mitä vain mikä mahtuu sen suuhun.
Hakua, jälkeä ja esineruutua ei olla treenailtu kovin aktiivisesti koska ei niissä lajeissa päästä ikinä kisaamaan.

7.10. oli meidän agi mölli kisat joissa sijoituimme toisiksi, 5 virhepisteellä. Nuokin pisteet tulivat täysin omasta ohjausmokasta. Kumminkin olen tuohon tyytyväinen koska mua jännitti ihan sikana mennä radalle kun toi koira käyttäyty ennen rataa kuin vetelä lahna. Kun näytti lelua niin koira oli ihan tööt. Ei siis mikään normi olotila. Vire kumminkin radalla oli ihan hyvä :)
Tokoa ollaan treenailtu jonkin verran, ei se kyllä omistajan laji ole, mun hermot ei riitä siihen pilkun nussintaan :D Mutta koiran iloksi treenaillaan ja koulunkin takia :D

Ens viikonloppuna Seinäjoen Kv:seen Aatoksen kanssa, pitäkää peukkuja!